Activiteitenweekend Wild Wild West

Op vrijdagmiddag 30 oktober 2015 verzamelden wij ons bij Van der Valk in Emmeloord.
Terwijl we onder het genot van een drankje op onze eerste aanwijzing van het bestuur wachtten, kwam als laatste onze Benjamin binnen.

Joris van Brussel, oud Tafelaar, gaf ons namens het bestuur onze instructies.
Voor elke auto was er een survival pakket aanwezig en we mochten richting Duitsland vertrekken.
Vliegveld Weeze was de bestemming. Onderweg werd er natuurlijk al druk gekeken welke vluchten waarheen vertrokken rond 16:00, daar zat niet veel soeps tussen en dus wisten wij al lang dat het geen vlieg tripje zou worden.
Wij wisten dat we niet zouden gaan vliegen maar wat had dit bestuur dan wel voor ons in petto?
Het is niet uitzonderlijk om minder leuke activiteiten te doen tijdens ons jaarlijkse uitje maar dit hadden zelfs de grootste pessimisten onder ons niet verwacht.
We kregen een rondleiding in het statige museum van Weeze, alles wat wij ooit wilden weten over dit prachtige vliegveld en zijn geschiedenis werd ons op monotone toon verteld.

Aan het einde van deze tour kregen wij van onze bevlogen gids de volgende aanwijzing uitgedeeld. Wij mochten richting America, en zo vervolgden wij onze speurtocht.

Nadat wij in America (Limburg) waren aangekomen was mijn interesse in deze speurtocht helaas vervlogen en heb ik mij hier niet meer mee bemoeid. Er staat mij iets bij van een paar Aziaten in een snackbar die ons de juiste richting op hebben gewezen.
Wat belangrijker was, om 16:00 zaten we aan ons eerste biertje.

Eerlijk is eerlijk, met de locatie was niks mis, een verbouwde boerderij met een ruime tuin en permanente party tent om in te bbq’en, wat wil je nog meer.
Uiteraard gingen we vol gas de vrijdagavond, da’s nou eenmaal traditie en zoals jullie weten zijn wij Tafelaars gek op mores.
Na een lekkere hamburger (of twee,drie) uiteraard van de bbq van onze Voorzitter, Secretaris en Penningmeester werd er nog een biertje gedronken en een liedje gezongen.
Daarna gingen we tevreden onder de wol om de volgende dag weer fit aan de activiteiten te kunnen deelnemen.

Helaas had Frank waarschijnlijk iets verkeerds gegeten en moest hij zaterdagmorgen onze eerste activiteit laten schieten. Wij gingen paintballen een leuke activiteit waar wij ons twee uurtjes prima mee hebben kunnen vermaken. Hierna kregen wij een “lunch” aangeboden van ons bestuur, die wij in het bos hebben genuttigd.Activiteitenweekend 2015-1

Onze volgende activiteit was Mountainbiken. Helaas had ons bestuur er geen rekening mee gehouden dat fietsen in Egypte niet zo populair is als bij ons in Nederland.
Onze Koptisch Christen moest daardoor na een half uurtje zwoegen toch verstek laten gaan.
Het rondje in het bos ging meer mensen niet in de koude kleren zitten, zelf ons meest fitte lid moest de strijd staken omdat zijn “materiaal” het liet afweten.
Na deze slopende dag gingen we terug naar onze accommodatie.
Gelukkig waren we vrijdagavond op tijd naar bed gegaan en waren er zo nog een aantal frikandellen over voor de zaterdagmiddag. Waarschijnlijk was de onvrede anders groot geweest.

Uiteraard werd de bbq al snel weer aangestoken en mochten wij zelf onze T-BONE klaarmaken. Na het heerlijke eten gingen we op stap in Venlo.
Nou is Venlo niet een erg gezellige stad, zelfs onze jongste Tafelaars voelden zich behoorlijk oud in de kroeg waar wij ons bevonden. Tevens was er een groot aantal “mede”landers die de sfeer behoorlijk beïnvloedden. Al met al was de stemming wat grimmig en dit deed een groot gedeelte van ons besluiten vroegtijdig huiswaarts te keren.

Uiteraard bleef er klein aantal strijders achter om de klus te klaren, en die deden dit dan ook met verve.

Zondagmorgen mochten wij weer vroeg uit de veren om onze laatste activiteit van het weekend te vieren.
Wij gingen heerlijk toeren in een 4×4 landbouwvoertuig. Gelukkig begonnen we eerst met lekkere vers gezette koffie van speciaal gebrande bonen uit Indonesië. Hierbij kregen we de lokale lekkernij, verse vlaai, voorgezet.
Na dit smulfestijn was het tijd om onze auto’s te bemannen.
Het was maar goed dat Tafel 49 toevallig ter plaatse was want tijdens onze toertocht heeft onze meest fanatieke Tafelaar zich weer eens laten gelden. Onderweg kwam hij een fietser tegen die onwel was geworden, hij twijfelde geen moment een begon de reanimatie welke waarschijnlijk het leven van deze meneer heeft gered. Waarna hij eigenhandig de hulpdiensten door het bos heeft geleid naar de plek des onheils.
Al met al gewoon een dag uit het leven van een Tafelaar.

Na deze enerverende toer hadden we wel wat hartigs verdiend. Gelukkig schatte de eigenaresse van deze etablissement ons feilloos in waarna ze ons verblijdde met het heerlijkste broodje hamburger dat je je kan wensen. Je kon dit broodje met kwaliteitsvlees naar smaak aftoppen met sla, augurk, tomaat en nog vele andere heerlijke toppings.

Na dit feestmaal was het tijd om huiswaarts te keren.

Al met al een zeer geslaagd weekend.