Bestuurswissel 2012, 6 april 2012

6 april was het eindelijk zover. Na evenzovele verschuivingen van de geplande datum, werd er uiteindelijk voor een VRIJDAG gekozen…. Volledig onwetend en in opperste staat van opwinding kwamen we allen aan bij de Kinderboerderij Emmeloord, gekozen als lokatie voor de bestuurswissel 2012, door het nieuwe bestuur. Na de nodige geschudde handjes en de vriendschappelijke begroetingen blijkt dat iedereen toch wel een vermoeden heeft wie er ongeveer in het bestuur zal zitten, maar niemand weet het zeker. Voor de zekerheid heeft het oude bestuur zich al een beetje ingedronken. In ieder geval Bram B. geeft toe de spanning in de kroeg te hebben laten liggen, naast zijn lege glazen. Blijft eng, zo’n heel jaar voorlezen als je het zelf hebt geschreven. Bij binnenkomst wordt dan ook de koffie aangezet, het bier ontdekt (wat strategisch bij de achterdeur buiten is neergezet) en … de koffie wordt vergeten. Opgewonden gaan we uiteindelijk allen zitten en alweer kan ondergetekende zich verheugen in het feit dat er NIEMAND afwezig is. (Dit maakt de gok wie er in het bestuur zit niet makkelijker, overigens).

foto4Na de opening door de oud-voorzitter Joris v.B. wordt er traditioneel gedrukt* en begint het verhaal van de oud-secretaris. Deze vertelt in prachtige volzinnen en op een prachtig voorleestempo het eerdergenoemde zelf geschreven verhaal van tafeljaar 2011-2012. Geen hoogtepunt wordt overgeslagen en we genieten allen ademloos. Stilte bij de tafelaars is zeldzaam, maar het is Bram gelukt om iedereen een 20 minuten lang zijn mond te laten houden en zelf de spanning op te bouwen naar de wissel toe. Hulde, B. Nu nog overschrijven in het Secretarisboek en dan is het volledig klaar.Volgens de agenda moest er nu pas gedrukt worden, en niet tijdens het verhaal, maar dat zullen we dan maar vergeven aan allen die dat gedaan hebben.

foto2Na dit prachtige epistel is de tijd gekomen om de oud-penningmeester decharge te verlenen, indien een ieder het hier mee eens is. De kascontrole commissie dit jaar was zeer goed voorbereid bij J.E. op bezoek geweest en kwam al snel tot de conclusie dat er toch wel wat haken en ogen aan het financieel overzicht zaten, waardoor wij (lees Bert-Jan en ondergetekende) niet in staat waren om dit goed te keuren. Een open factuurtje uit 2011 was de oorzaak, en tot diep in de nacht was Jan-Eggo bezig geweest om dit glad te strijken. Slapeloze nachten hebben we er van gehad, maar niemand kon het oplossen. In dit soort gevallen moet men terugvallen op de Terminator van de tafel, als het om cijfers gaat, en dat heeft JE dus ook gedaan. Gijs v.d. Borne, the Wizard of Marknesse, Mister Numbers, of zoals zijn klanten zeggen, de MillionDollar man. Gijs heeft in 20 minuten tijd de volledige balans rond gekregen. Ook weer hulde! Zelf BJ en ikzelf zijn het er mee eens en het wordt zodoende dan ook gepresenteerd als de eindafsluiting. Iedereen juicht bij het positieve resultaat en ook hierna wordt weer (zij het wat geschrokken) gedrukt*. (lees voor de uitleg over drukken onderaan).Na deze verplichte acties van de secretaris en de penningmeester, sluit de voorzitter de zitting en drukken* we nog wat harder, in afwachting van de wissel zelf. De spanning stijgt!

foto3Na een minuut of 10 wordt de groep tot rust gemaand en wordt JvB als oud-voorzitter gebombardeerd tot quiz master en wordt de groep in 3 groepjes  verdeeld. Mogelijke voorzitters, mogelijke penningmeesters en mogelijke secretarissen staan verdeeld in 3 hoeken van de ruimte en onder leiding van JvB krijgen we per persoon de moeilijkste vragen voor onze kiezen. Wie fout antwoord mag gaan zitten, want …. we only want the best, of course.Na een slopende race blijven staan ……. Manuel als voorzitter (het is je gegund!), Jacco als penningmeester (ga er maar aan staan 😉 ) en, last but definitely not least, Rene als Secretaris (succes, is een druk baantje!). Wat een fijn bestuur hebben we weer voor dit jaar, maar …. wat wordt het thema??? Het thema wordt bekend gemaakt in een leuke presentatie, welke op een scherm wordt gedraaid. Prachtige foto’s van alle tafelaars komen voorbij en een ieder geniet bij de herkenning. Het thema 2012-2013 is : Let’s Play! Dat wordt leuk, dit jaar! We kijken er naar uit. Nu even de flesjes leeg drukken* en dan met z’n allen naar de nieuwe voorzitter thuis.

Bij de nieuwe voorzitter thuis zijn de bestuursdames aanwezig om de (inmiddels alweer) dorstige tafelaars van hapjes en drankjes te voorzien. Het wordt weer een beregezellige avond, onder het genot van een knap stukje piano met begeleiding van gitaar door onze huisband, Duo Penotti.Om de voorzittersdame niet zwaarder te belasten als noodzakelijk, en om de nieuwe voorzitter de rust te geven welke hij nodig heeft om dit jaar soepel te laten verlopen, wordt de avond op een nog christelijk tijdstip afgesloten (op dit adres). Voor een aantal van ons moet er echt nog even een afzakker worden genuttigd, en dat wordt dan ook gedaan bij de nieuwe secretaris. Jacco stelt zijn huis ter beschikken (en zijn koelkast ook), en daar wordt de avond rustig doorgedrukt tot in de vroege uurtjes. De winnaar is dit keer Kees Willem, welke, zo mij ter ore is gekomen, rond een uurtje of 4 naar huis is gewandeld.

foto

Nieuw bestuur, Manuel, Jacco en Rene, heel veel succes in het aankomend jaar en dat we er met z’n allen maar een mooi jaar van mogen maken!Wij hebben er zin in! Let’s Play!

Uw tafelschrijver,
Ronald.

* Drukken, drukte, gedrukt : Het nuttigen, zo niet ledigen van een alcoholische versnapering met een witte kraag. Tafeltraditie getrouw wordt dit tussen alle convocaat regels bij de bestuurswissel opgevoerd en een ieder ziet er op toe dat dit uitgevoerd wordt. Sociale controle is dan ook vereist.