Bestuurswissel, 7 april 2011

Donderdag 7 april was het zover. 1 Week te vroeg ….. spijtig. Ik ben dus 1 week te kort voorzitter ….. Had er nog een week langer van kunnen genieten. Maar goed. Aan alle goede dingen komt een einde, en zo ook aan dit jaar waarin we toch hard hebben gewerkt aan de uitbreiding van de club. Maar liefst 6 nieuwe leden zitten bij op deze heugelijke avond voor de nieuwe voorzitter.

Wie o wie wordt het. Al maanden wordt gespeculeerd over wie dit kan zijn. De keuzes zijn bekend. Ik had keus uit 4 leden en 1 van deze is inderdaad geworden. Begin januari is hij benaderd en vanavond zal hij zichzelf en zijn medebestuursleden aan de rest van de club bekend maken.

Om 20:45 (rare tijd, overigens) worden we verwacht bij Paspartout. Hier staat een bar met koffie en koele versnaperingen en een tafel met een laptop en een beamer klaar. Wij (ikzelf en mijn oud-bestuur) zetelen achter de grote tafel met de laptop en sluiten ons jaar af. Na een korte opening van mijzelf komt het Secretaris Jaarverslag. Pagina’s met handgeschreven letters vanuit onze goede Kees-Willem. Het ene hoogtepunt na het andere wordt besproken. Glimlachend wordt er stil geluisterd naar dit prachtige relaas.  Frank sluit af met een (bijna) sluitend Financieel Overzicht en we zijn klaar voor de officieele wissel.

Na het dimmen van de lichten en het starten van de laptop en beamer, wordt er een leuke slideshow getoond met foto’s van ons jaar en wat gevatte teksten daarop. Hierna volgt (er leuk gedaan overigens) een presentatie waarin een ieder ludiek wordt weggezet. Dit gaat tevens gepaard met het uitdelen van persoonlijke enveloppes. Hiervan wordt de eerste bekend gemaakt, en dat is Peter W. Peter wordt uitgezwaaid naar de oud-tafelaars, en Joost mag na hem diezelfde kant op. Hierna komt iedereen aan bod en krijgt op een briefje zijn functie voor aankomend jaar te horen. (Ik mag mij verblijden met de functie Website en Externe Contacten). Aangekomen bij Jan-Eggo (welke NIET  kan liegen en zich zodanig al menig maal heeft versproken afgelopen maanden 😉 ) vertelt deze dat hij de functie Penningmeester 2011 mag dragen. Hierna was het de beurt aan Bram, welke Secretaris 2011 wordt. Uiteindelijk blijven er nog 2 personen over. …… wie, o wie, ….. Manuel? of toch Joris …..

Manuel wordt op de beamer zwaar onderuit gehaald met een groot kruis er door en, ….. tadaah!…… Joris is bekend als de nieuwe voorzitter 2011 / 2012. Gefeliciteerd!

Naborrelen bij de nieuwe voorzitter was duidelijk iets waar ik NIET over had nagedacht bij het vragen van Joris ….. Hij woont namelijk niet in Emmeloord…. Iedereen carpoolt er op los en een 30 minuten later zitten we met de hele club in Creil en kunnen we de dames (zonder de hoogzwangere Ingeborg van Jan-Eggo) feliciteren met hun succesvolle mannen. Wow, wat zijn ze trots!Er verschijnen bakken vol met heerlijk eten en de drank vloeit rijkelijk op deze prachtige avond.

Ik weet dat ik later, vroeg in de morgen, in mijn bed nog een traantje heb weggepinkt bij de gedachte aan deze prachtige, betekenisvolle avond. Het was goed gedaan en succesvol uitgevoerd……

Slaap lekker allemaal van uw oud-voorzitter,
Ronald Blokhuis