Dies, 17 april 2011

De Dies was dit jaar verzorgd door Manuel en Lex, en dit was gedaan met een knipoog naar het afgelopen jaar. (thema was: Back to Basic). Na een onderverdeling in 2 teams, onder de bezielende (doch aangewezen) leiding van de nieuw en oud-voorzitter, moeten we via een omweg / puzzelrit naar de achterkant van het kuinderbos. Hier laten we onze strijdwagens staan in de berm, en gaan te voet verder, om 20 minuten later te arriveren bij de oude haven van Kuinre. Deze ligt als monument in het Kuinderbos. Het weer is geweldig en we mogen gaan ….. Survivallen in het klein!

Er zit een leuk team van 3 man (eigenlijk 2 en 1 vrouw) te wachten om ons te trakteren op oud-hollandse survival spellen. Water dragen met touwen en een plank, communiceren door de bomen, vuur maken (toch een bewezen mannen kwaliteit) en nog veel meer van deze heerlijke buiten activiteiten. Na een verfrissend drankje (zonder alcohol!) gaan we door met de groepsactiviteit, namelijk elkaar afschieten met 2 grote katapulten. Het kan niet op! (de werkelijke bedoeling is natuurlijk om de ballen zo te schieten / mikken dat diegenen in het veld de bal kunnen vangen en zodoende uit het veld mogen).

Na ettelijke rondes gespeeld te hebben, en ….. verloren te hebben van onze eigen vrouwen …… wordt de volgende activiteit ingezet. Voetbal, Bier drinken en BBQ. 2 Grote halve zalmen worden door Jacco op een houten plank gespijkerd, en door ondergetekende gekruid en gezouten. Deze zullen straks ongeveer 30 tot 45 minuten naast een open vuur gezet worden. Dit blijkt een succes, want iedereen eet zijn vingers er bijna bij op. De BBQ zelf wordt gedaan op houtvuur, wat een erg leuke sfeer geeft en waar iedereen heerlijk omheen kan zitten en genieten van de rookpluimen, welke af en toe in je neus komen (en in je keel en in je ogen en … en …. en … ucheucheuche!!!).

Alweer een heerlijke buitenactiviteit waarbij de weergoden ons waanzinnig goed gezind waren.
Hulde, Manuel en Lex, voor deze leuke dag!