Districtsdag Sneek (Offingawier, de Potten), Jeu-de-boule competitie

Zondagmiddag 16 oktober, rond 1300 verzamelen we op de deel (Jan Eggo (wie jarig is!!!), Joris, Arne, Joos en ikzelf, stappen bij Jan Eggo in om de mooie rit naar het dorpje naast Sneek aan te vangen. Offingawier, here we come.
Rond 13:40 parkeren we op de parkeerplaats bij de Potten in Offingawier. Eenmaal uitgestapt worden we meteen hartelijk begroet door Tom-Peter Twigt en zijn lieftallige vrouw Wendy. (Tom-Peter is de landelijke voorzitter). Gezamelijk kuieren we door naar de inschrijving. Aangezien we moeten betalen voor alle personen zijn we natuurlijk blij met de tafelbeslissing om geen partners en kinderen mee te nemen. Na het aftikken van de nodige pecunia’s, mogen we een kopje koffie drinken en kennismaken met de al aanwezige tafelaars. Het weer werkte fantastisch mee en we stonden lekker in het zonnetje aan de statafels. Een beetje angstig kijken we naar de omgetoverde zandbak. Er lijken 10 banen te liggen van een meter of 2 breed. Hmmmm.

Ondertussen komen ook Manuel, Kees Willem en Bert-Jan binnen. Ons sterrenteam is compleet, inclusief de jarige Jan Eggo. Jan Eggo, die dit heugelijke feit liever stil houdt, ontkomt niet aan het zingende Octet uit Emmeloord. Het lang zal hij leven schalt door de lucht en zonder enige twijfel wordt hij dus ook nog even gefeliciteerd over de speakers door Tom-Peter. (Tom-Peter, hiervoor dank!).

Nadat alle tafelaars uit alle windstreken van het district binnengedruppeld zijn, volgende de tafeltraditie (lees : te laat), gaan we van start met de JdB competitie. Iedereen vertrekt naar zijn eigen baan en de wedstrijd kan los. Er wordt gespeeld met bijna allemaal dezelfde ballen, en een klein (zandkleurig) balletje. Dit spelen we in een geharkte zandbak, dus je kan je voorstellen dat na 3 van de 12 ballen te hebben gegooid richting dat kleine klootje, deze al bijna niet meer te vinden is, en alleen arendsoog nog een poging kan wagen. Met een ondergrond die niet rolt is het dus zaak om de ballen met een mooie boog in 1 keer op de juiste plek neer te leggen. Eitje, zou je zeggen, maar dat valt dus nog tegen.

Evengoed een leuke middag en ten tijde van de prijsuitreiking blijken er dan ook 5 mannen met een maximale score van 12 te zijn.
Van deze 5 is er eentje van Lemmer (waar we nog een appeltje mee te schillen hebben, na het onvrijwillig lenen van onze eerlijk gewonnen bokaal tijdens de voetbalmatch) en 3 (DRIE) van ons. Joris, Kees Willem en Manuel staan in het rijtje en kijken met felle ogen in de richting van Remon (RT Lemsterland). Er wordt gegrabbeld in de hoge hoed en ……. presto majesto …… KW wint de prijs! Een lang weekend naar Hongarije met iemand van het hoofdbestuur! Je hebt nog nooit iemand zo blij zien zijn !! Echt!

Na vrolijk lachend (en toch enigszins trots) de Potten verlaten te hebben, hebben we ons (zonder Jan Eggo, want deze kreeg bezoek thuis, ivm verjaardag …. Keuzes, J.E.! Tafel gaat voor alles!) begeven naar het van der Valk in Sneek, waar Joris een reservering had gedaan.¬†Hier hebben we een prima maaltijd genoten, en daarna zijn we allen weer vertrokken naar de polder aller polders.

Rond 20:30 was het feestje weer afgelopen en konden we de stoere verhalen thuis ophangen.

Klein psje. Het gewonnen weekend naar Hongarije valt gelijk met het activiteitenweekend, dus KW heeft besloten om toch maar voor ons te kiezen … Dank je Kees Willem!
19 oktober, 2011, kleine PS. …..De AGM waar KW naar toe mag is in 2012, dus hij kan toch nog mee …. pheeeew.