Familiedag 2012

Familiedag 2012

Zondag 2 september, licht bewolkt maar droog en dorstig weer.
De jaarlijkse familiedag was op handen. Het evenement waar al onze kinderen altijd reikhalzend naar uitkijken! Emmers vol limonade, snoep, koek en spelen en rennen tot je er bij omvalt. Dit jaar zelfs met een heus zwembad! Mijn eigen bezoek aan deze leuke activiteit ging zonder mijn lieftallige vrouw, welke thuis plat lag met koorts en keelontsteking, dus ik mocht in mijn eentje met 2 kids van 3 en 5 op de fiets naar de Espelerweg. Samen met de buurtjes van 38 en 95 gingen we op pad.

Aangekomen op de feestlocatie werden we onthaald met koffie/thee en een versnapering. Het was tenslotte ook bijna 15 minuten fietsen en we waren dan ook uitgedroogd. Al snel vielen de andere tafelaars met aanhang en kinderen binnen en kon het grote napraten van de zomervakantie losbarsten. Iedereen was blij om elkaar weer te zien, en de ene vakantie was nog mooier geweest dan de andere. Na enkele koppen koffie en een biertje of 2 begon het bestuur met het indelen in 4 groepen. We hadden natuurlijk al wat gevaarlijke opblaasdingen etc gezien op het grasveld, maar stilletjes hoopten we dat dat voor de kinderen was.

Helaas, niets was minder waar. We mochten gaan zeulen in teamverband met een lange zak met handvaten, en deze proberen zo snel mogelijk rond een pion te sturen. Teamwerk was het belangrijkste bij deze toch wel lastige taak. Het zag er naar uit dat het team, waar onder andere Frank C. in zat, zou gaan winnen, maar … wij deden toch al mee voor de gezelligheid, dus dat hebben wij dan maar toegevoegd aan deze keiharde strijd der tafelaars. Gelukkig duurde dit maar kort, en kon er weer doorgegaan worden met het gezellig bijkletsen. Het zwembad werd geopend voor de kinderen en het werd afgesloten als een groot feest. Persoonlijk heb ik alleen maar lachende kinderen gezien en, zoals bij bijna iedereen bekend is, als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook!

Hulde, Bestuur en Frank voor de locatie 2012!