introductie; René van Meijel

Waar droomde een Tafelaar van toen hij nog maar een piepklein Tafelaartje was? We vroegen het als eerste aan onze voorzitter van dit moment; Rene van Meijel.

• Maar eerst.., waar kennen wij jou nou eigenlijk van?
Ik ben opgegroeid in Creil op een agrarisch bedrijf, reis nu alweer 12 jaar de wereld over om groente zaad te verkopen, ben trotse vader van 3 kinderen en woon met mijn lieve dame Rieneke Hospers samen in Emmelhage. 8 jaar ben ik lid van Tafelronde 49 Noordoostpolder, de rol van penningmeester reeds vervuld en dit jaar voorzitter. Daarnaast ben ik MR lid op de St. Josephschool en je zal mij in het weekend in Emmeloord zien hardlopen of met het gezin ergens in de polder om leuke dingen met elkaar te doen.

• Wat vind jij zo mooi aan de polder?
Weinig verkeer, relatief nieuwe infrastructuur en goed georganiseerd, volop kansen om je te ontwikkelen. Daarnaast wonen er leuke mensen met weinig grootspraak, maar wel met veel trots over hun regio!

• Waar droomde jij als klein kind van?
Om een mooi gezin te hebben en financieel onafhankelijk te zijn. Dat eerste is gelukt, dat laatste blijft nog even dromen.

• Waar droom je nu wel eens van?
Om meer thuis te zijn en te genieten wat voor moois we hier allemaal wel niet hebben opgebouwd.

• Wat heeft de tafel jou bijgedragen aan je persoonlijke ontwikkeling?
De diversiteit in de Tafel is enorm. Verschillende leeftijden, achtergronden en interesses. Maar we hebben ook veel gemeen, zelfde geslacht, zelfde levensfase en drive om van elkaar te leren. Ik heb vooral gezien dat elke Tafelaar iedere dag weer uit bed z’n bed komt om zijn droom waar te maken, hoe groot of klein die ook is, en welke tegenslagen je ook kent in je leven. We gaan ervoor en helpen elkaar waar nodig. Daarnaast houden we van feesten, niet geheel onbelangrijk…

• Wat is de leukste service activiteit die jij ooit hebt gedaan?
Ik ben niet zo’n service man. Vooral samen iets ondernemen vind ik mooi, dat daar service bij komt kijken is mooi meegenomen. De rondrit dit jaar langs de Tulpenvelden met “eenzame ouderen” was toch wel een hit!