RT49 op bedrijfsbezoek bij Startblock

Emmeloord.  Op de mooie zomeravond van 10 juni worden wij welkom geheten bij het Emmeloordse bedrijf ‘Startblock’. De avond wordt gestart met een bedrijfspresentatie. Tijdens deze presentatie komt duidelijk naar voren vanuit welke gedachte het bedijf is gestart en hoe het jonge bedrijf er nu voorstaat.  Dat we juist nú mogen komen kijken is erg bijzonder; na jaren van voorbereiden en optimaliseren staat het bedrijf op het punt om haar eerste bouwwerken daadwerkelijk te plaatsen.

Na de presentatie splitsen we in drie groepen en worden we in de productieruimte verder geïnformeerd over de zeer efficiënte bouwmethodiek en het duurzame materiaalgebruik.

Door veelal met geprefabriceerde elementen te werken is het uiteindelijk mogelijk om 2 ´Blocks´ per dag(!) te kunnen produceren.

Nog onder de indruk van deze productielijn en de constante optimalisatie stappen we het prototype van de ‘Startblock’ binnen. Door het grondoppervlakte van 4 x 5 meter  en de hoogte van net iets meer dan 8 m past deze nog exact op een vrachtwagen. Ook hierin is dus niet aan de ultieme vorm van optimalisatie te ontkomen. De begane grond is voorzien van het trappenhuis en een keuken. Door het toepassen van een dichte trap ontstaat onder de trap ruimte voor de wasmachine. De 1e verdieping is voorzien een kleine woonkamer. De overige ruimte is in gebruik als toilet en trapopgang naar de tweede verdieping. Op deze verdieping vinden we de slaapkamer en een douche.  Kortom, met in totaal net geen 52 m² is er voor een alleenstaande al het noodzakelijke aanwezig.

RT49 wil Startblock erg bedanken voor hun gastvrijheid, tijd en enthousiasme tijdens het bedrijfsbezoek.