Salsa in de bus

Rudi, van Tafelronde 49, pakte de handen van de oudere dame en al dansend gingen zij door het gangpad van de touringcar op zoek naar een mooi plekje. Deze oudere dame was de laatste van 30 senioren, allemaal klaar voor een avontuur door de polder.

Maanden geleden plande Tafelronde 49 Noordoostpolder een dagje uit voor senioren langs de vele prachtige tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is. Echter speelde het mooie weer parten en zagen de tafelaars dat er nog maar weinig over was van de kleurrijke tulpenvelden van een aantal dagen geleden, waar deze ochtend voor senioren uit de Noordoostpolder eigenlijk voor bedoeld was.

Juist daarom werd alles uit de kast gehaald om deze bijzondere gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo werd de tulpenroute gereden voorzien van commentaar door tulpenkenner Frans Ebbers. Hij wist precies waar er in de polder nog veel moois te zien was.

De sfeer was fantastisch. Er werd gekletst, geluisterd, gelachen. Eén van de senioren dook zelfs nog even achter het stuur van de touringcar en begon luid te toeteren. Deze humor kunnen tafelaars wel waarderen, maar helaas zit er aan een lidmaatschap een leeftijdsgrens van 40 jaar.

Aangekomen bij het Tulpeninformatiecentrum in Creil werden er zelfgebakken cupcakes met koffie of thee geserveerd. Bij terugkomst kreeg iedereen een bosje tulpen met een exemplaar van de zojuist geschoten groepsfoto. “Dat heeft de Hema snel gedaan, hè”, zegt Grietje (81 jaar) verbaasd.

De Tafelronde staat voor vriendschap en zelfontwikkeling. Tevens ondersteunt zij verschillende lokale, nationale en internationale initiatieven. Service is ook een van de speerpunten van de Tafelronde. Jaarlijks worden er verschillen serviceprojecten opgepakt, waar afgelopen zaterdag er één van was. Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is!