Sportactiviteit ‘Golf’

Emmeloord –   Een betere dag dan 03 juni heeft de sportcommissie niet kunnen plannen; een lekker zonnetje, klein briesje en veel goede zin want we gaan ondergedompeld worden in de wereld van het golfen.

Onder het genot van een kopje koffie worden we ontvangen en wachten we tot de groep compleet is zodat PGA Golfprofessional Tjerk van der Horst het programma kort kan uitleggen en we meteen ‘aan de slag’ gaan

Na enkele oefeningen gericht op het putten vertrekken we richting de Driving range om het gevoel te krijgen voor de lange(re) afstanden. Nadat vele er achter zijn gekomen dat je in deze sport verder komt met techniek dan met brute kracht worden we in twee teams verdeeld om het sportieve gevecht aan te gaan op holes 1 en 2 van de Par 3 baan. Het idee is simpel, ieder teamlid slaat een bal en de beste bal wordt gebruikt als teambal.  Zonder noemenswaardige verwondingen of blessures doorstaan al onze leden deze hevige strijd.  Berichten over schade aan andere baanbezoekers door de diverse afzwaaiers zijn tot het moment van schrijven niet binnengekomen.

Als alle clubs weer in de tas zitten wordt de strijd verder geëvalueerd op het clubterras. Hiermee wordt ook de eerste sportdag afgesloten en kunnen we terugkijken op een prachtdag met elkaar en vooruitzien naar de spierpijn.