Sportavond 2015

Op Donderdag 14 Mei werd een sportavond georganiseerd door Gert-Jan en Sameh. Omdat dit onze twee sportiefste leden zijn waren de verwachtingen zeer hoog gespannen. Gelukkig werden we aangekomen aan de Johannes Postweg niet teleurgesteld. Geheel in de traditie van Hemelvaart gingen we Oudhollands eiergooien.
Tijdens de demonstratie van Sameh en Gert-Jan zagen we tot ons grote genoegen dat de heren al weken in training waren. Na de imponerende demonstratie mochten wij “ongetrainden”aan de slag. Al snel bleek het niet mee te vallen om de eitjes ongeschonden te vangen. Op een gegeven moment was onze onverschrokken scheidsrechter zo onder de indruk van een bovenhandse worp van de heer Orsel dat hij besloot de beukenhaag van de onderkant te bekijken.
Na deze onderbreking leek het sommigen onder ons toch handiger  om de eitjes te gaan koppen en dit bleek inderdaad een goede tactiek. Onze meest fanatieke Tafelaar besloot in een “splitsecond” een onmogelijke worp te promoveren tot matchwinner door deze over 60 meter vol op zijn voorhoofd te nemen. Volgens de heer Groot Wassink was het ei te veel uit de richting om te vangen maar koppen kon gelukkig nog wel…. Uiteraard was er hierna niemand meer die in de buurt kon komen van deze fantastische prestatie, vooral omdat niemand meer een ei durfde te koppen nadat ze de schade hadden gezien op de tronie Kees Willem.
Na deze enerverende ervaring en een paar versnaperingen was het grootste gedeelte van onze club fysiek nog niet verzadigd en besloten nog een potje te gaan voetballen. Tijdens de eerste 3 minuten van deze pot viel het eerste slachtoffer al te betreuren. Een oude oorlogswond van Henk Orsel speelde weer op. Hiermee verbeterde hij zijn eigen record uit 2010 toen hij na 8 minuten uitviel met een kuitblessure in de lastige uitwedstrijd tegen Follega 4.
Na deze spannende wedstrijd verwenden de sportcommissie ons nog met heerlijke frikadellen en koude biertjes.