Tafel Tennis(t)

Vollenhove –  Als ‘tussendoortje’ heeft de sportcommissie op zondag 10 oktober een middagje tennis georganiseerd.  Met een voorzichtig zonnetje starten de heren van Tafelronde 49 deze middag met een gereed staand kopje koffie.  Iedereen moet uiteraard eerst worden bijgepraat over de installatie van Gert-Jan als rechter (de vrijdag ervoor) en ook het feestje te ere van het 40e levensjaar van oud-voorzitter Jasper welke net enkele uren af was, bleef niet onbesproken.  Kortom, velen hadden een bijzonder druk Tafelweekend. 

Als de laatste slok koffie binnen is wordt het heilige kunstgras van de drie Venoose tennisvelden betreden. Helaas zonder de grote tennisnamen die de tafel rijk is. Zij laten het aardig afweten. Denk dan onder andere aan de broer van Boris Becker (Michel) en dhr. A Vaandrager. Ondanks hun afwezigheid is het niveau dusdanig hoog dat de (meeste) ballen keurig over het net zoeven maar wèl binnen de hekken blijven. 

Door al het enthousiasme in combinatie van het zonnetje, dat stiekem toch nog aardig krachtig aanwezig is, vormen de eerste zweetdruppeltjes zich al snel op de geconcentreerde gezichten.  Kortom, tijd voor een break.

Na een klein drankje worden de rackets weer opgepakt om de laatste punten binnen te slaan.  Met deze laatste punten op zak worden de rackets verzameld en de in- of uit discussies verder onder het genot van een koud biertje/ colaatje opgelost.  Terwijl Rudi de tennisballen omtovert tot bitterballen verhuizen we in het kader van ‘bedrijfsbezoek’ van de tennisclub naar het kantoor van een van de leden om daar het afsluitende drankje en bitterbal te nuttigen, om vervolgens huiswaarts te keren. Al met al kunnen we weer terugkijken op een gezellige en wederom zonnige sportmiddag.