Tafelaardappelactie 2023 van start

Dit jaar organiseert Tafelronde 49 Noordoostpolder opnieuw een Aardappel verkoop actie voor het goede doel. Dit jaar is het goede doel: Uniek Sporten. 

Voor slechts €12,50 per zak ondersteun je niet alleen dit geweldige lokale initiatief, maar krijg je ook nog eens overheerlijke 10 kg aardappels uit onze eigen polder in ruil. Gratis thuisbezorgd in de Noordoostpolder & Urk. Hou je niet van aardappels? Dan kan je je aardappels doneren aan de voedselbank. Zo steun je zelfs 2 goede doelen.  

Waarom Uniek Sporten?

Sport en beweging zijn van onschatbare waarde voor iedereen, ongeacht hun beperking. Helaas is de financiering van sporthulpmiddelen zoals sportrolstoelen en protheses vaak een obstakel voor mensen met een beperking. Met de opbrengst van de verkoop van de Tafelaardappels willen we dit probleem aanpakken. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan Uniek Sporten en zal worden gebruikt om sport- en beweegactiviteiten te organiseren voor mensen die speciale ondersteuning nodig hebben. Op deze manier kunnen we de toegang tot sport voor iedereen mogelijk maken en bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Aardappels Vers Uit de Polder

Onze Tafelaardappels komen rechtstreeks van Fam. Vaandrager uit Luttelgeest. Deze aardappels zijn vers gerooid, zorgvuldig verpakt door onze leden en voorzien van een unieke aardappelzak. Het ras dat we aanbieden is de befaamde Mozart-aardappel, bekend om zijn uitstekende smaak. Deze aardappels zijn echte tafelaardappelen en worden geleverd in een prachtige jutezak, waardoor ze lang houdbaar zijn.

 

Het verhaal achter deze aardappels maakt het nog specialer. Ze komen van Fam. Vaandrager, die al jarenlang lid is van de Tafelronde 49 Noordoostpolder. De aardappels zijn afkomstig van aardappelhuis HZPC, waar zelfs andere boeren na aanschaf van onze Tafelaardappels zich afvragen: “Welk ras is dit?” Velen zijn overtuigd geraakt en eten nu niets anders dan deze heerlijke aardappels.

Successen

Wij hopen dit jaar ook weer op een mooie opbrengst. In voorgaande jaren hebben we in ieder geval mooie resultaten geboekt. Zo hebben we 3.500 euro ingezameld voor Het Vrouwencentrum Noordoostpolder, een centrum waar vrouwen kennis en kunde op elkaar overdragen. Van het opgehaalde bedrag konden zijn onder andere fietsen aanschaffen ten behoeve van fietslessen. Ook haalden we bij eerdere edities van de aardappelactie 7.500 euro op voor Stichting Leergeld Noordoostpolder en 4.900 euro op voor het KWF. 

Steun het goede doel

Wil je ons goede doel ondersteunen? Ga naar www.rt49.nl en bestel deze week nog je aardappels.