‘Vriendschappelijke’ voetbalwedstrijd RT153 – RT49

Gisteravond was het dan zover! De langverwachte sportavond, waarbij wij de traditie van de jaarlijkse voetbalmatch weer opgepakt hebben. Om 1915 verzameld op de Deel stonden we allemaal te popelen om zwaar te worden ingemaakt door Lemsterland. Bij aankomst in Lemmer, op de velden van CVVO, hoorden we dat we op het hoofdveld mochten spelen. Het angstzweet brak ons uit, en toen we ze zagen lopen, zwaar in tenue, scheenbeschermers, officiële kleding, goede schoenen, ongeschoren gezichten met bloeddoorlopen ogen, ….. werden we nog veel banger.

Eenmaal omgekleed en op het veld aangekomen konden we gaan inspelen. Ondergetekende mocht statische keep zijn, aangezien mijn conditie toch wel ver onder de maat is, maar goed. Inlopen was snel klaar en een balletje intrappen was intens… Rond 2000 werd er afgetrapt en begonnen we met 11 tegen 11 te spelen. Als we Lemsterland moesten geloven, speelden zij met de zon in het gezicht, waardoor het een beetje moeilijker was voor hen. (let wel, het was donker ….). Hierdoor stonden we al snel met 1-0 voor en aan het eind van de eerste helft was het 3-0 voor RT49. Hulde boys! Van alle angst was niets meer te vinden. We zaten in de flow! Het ging fantastisch! Gelukkig hadden Manuel en Joris vB nagedacht over strategie en opstelling, en ik ben er van overtuigd dat dat uiteindelijk onze redding is geweest. Het was zelfs zo goed opgesteld dat ikzelf, als keeper van dit uitmuntende team, niet 1 bal mocht aanraken….. maar goed, goede eerste helft dus!

2e helft trapt af, en RT153 speelt ondertussen nog met 8 man, of zo…. zelfs de scheidsrechter van Lemmer was huilend naar huis. De angst is af te lezen van de gezichten van Lemsterland, en wij walsen er dwars overheen. Al snel vliegen de doelpunten hen om de oren. 4-0, 5-0, 6-0, etc. Bij 7 zijn we gestopt met tellen, en als keeper leg ik de vraag neer bij de coach of ze willen ophouden met verdedigen. Ik heb werkelijk niets te doen, en twijfel of ik ondertussen niet even naar de dug-out kan voor een sigaretje. Joris vB is het hier wel mee eens, en ineens laten ze de spelers door zonder ook maar iets te doen. Dat was ook niet mijn bedoeling, dus ze stelen nog een 3 tal doelpunten. Overigens moet daarbij worden vermeld dat wij onze sterspeler Joris V in een geel shirt hebben gehesen van Lemsterland, om de verdeling wat eerlijker te maken. Ineens blijkt dat zij ook kunnen voetballen, alleen niet zo goed als ons.

298364_275123222512519_100000445314916_988335_2023048755_nNa het affluiten en de 10 minuten blessure tijd is de veldslag gewonnen en gaan we gebroederlijk de kantine in om onder het genot van een biertje en erg lekkere happen (van hun eigen tafelslager!! Waarom hebben wij die niet??) de prijsuitreiking af te wachten.Jammer genoeg moesten we zelf (door Kees Willem) een bokaal maken. Deze prachtige vergulde champagnekoeler, met 2 flessen Brut en een vergulde plastic koe, werd ons, door RT153 met tranen in de ogen, uitgereikt. Je kon merken dat ze er verschrikkelijk veel moeite mee hadden.

Evengoed hebben we de avond als tafelaars afgerond, en leuk met elkaar bijgekletst. Joris vB heeft de bokaal met haviksogen bewaakt, maar ook een havik moet wel eens knipperen. Hiervan is grif gebruik gemaakt door RT153 om de beeldschone bokaal achterover te drukken. Met een lichtelijk aangeschoten hoofd zien we een tafelaar die we bij naam kennen, maar niet hier noemen,  weglopen met een HELE GROTE bult onder zijn jas. Na navraag over wat hij tilt, zien we de spijlen van de bokaal en glimlachend zien we hem zijn pas versnellen, en verdwijnen als een dief in de nacht. Geniet van de bokaal, vrienden! pas er goed op, want volgend jaar moet je hem weer opnieuw stelen. Winnen is geen optie meer voor jullie! We zijn er klaar voor!

Afsluitend hebben we een fantastische integrale tafelavond gehad met Lemsterland, en we kijken nu al uit naar de districtsdag binnenkort. Jeu-de-boule is ook een van  onze sterke kanten!

Ronald


Attachments (1)

298364_275123222512519_100000445314916_988335_2023048755_n.jpg – on Sep 23, 2011 by Webmaster RT49 (Version 1)