Waar een wil is, is een weg!

Soms moet die weg genomen worden met tegenwind, maar daar wordt je sterk van!

Afgelopen donderdag avond 25 juni 2020 is Kris Rol geïnstalleerd als nieuw lid van de Tafelronde 49 te Noordoostpolder. Kris is een techneut in hart en nieren en heeft zichzelf de kennis eigen weten te maken door een HBO opleiding in Arnhem af te ronden. Met goed inzicht, boeren verstand en deze opleiding heeft hij zich op weten te werken tot motorspecialist bij Quantiparts in Zwolle.

“Ik heb ja gezegd op de ronde tafel omdat ik open sta voor persoonlijke ontwikkeling, ervaringen wil uitwisselen met mede tafelaars en geïnteresseerd ben in gesprekken met iets meer diepgang dan standaard met vrienden.” Zei Kris die zijn persoonlijke levensverhaal aan de overige tafelaars overbracht.

Het landgoed van de (bijna) familie Rol was ingericht als een zomers festival-achtig terrein zodat de mogelijkheid er was om op gepaste afstand het levensverhaal van de gedreven Kris aan te horen.

Traditiegetrouw, (enkele uitzonderingen daar gelaten) werden de leden goed verzorgd door de aanwezigheid van koude én warme versnaperingen.

Tafelronde 49 heeft momenteel 15 leden. Het doel van deelname aan de ronde tafel is onder andere om inzicht te verschaffen in de wijze waarop anderen zich, zowel persoonlijk als in beroep,

ontplooien en daarnaast ook om de mede leden te stimuleren bij de ontwikkeling van hun eigen persoonlijkheid. Bij de leeftijd van 40 jaar verlaat elke tafellaar de club, om podium te bieden aan nieuwe leden met nieuwe, eigen frisse inbreng.

De bijeenkomst is laat afgesloten. Dat merkte ik de volgende ochtend.

“Hoe ga ik deze dag doorkomen??”

Maar daarbij gelijk de gedachte en wetenschap: Waar een wil is, is een weg!