Zomeravonden 2011

Nou, het is weer gebeurd …. De zomeravonden zijn geweest en we gaan op voor de 2e helft. Toch nog even in memoriam.

1e zomeravond. Voetballen!
Als training voor de aankomende voetbalwedstrijd tegen RT153, Lemsterland, mochten we alvast vrijblijvend oefenen. Dit, met de nadruk op vrijblijvend, leverde toch een niet al te gekke opkomst op. Met een man of 10 stonden we op een trapveldje achter in Emmelhage, alwaar de ware voetballers zich wisten te showen. Onder deze ware voetballers zaten nog wel de nodige verassingen! Let wel, Arne A, alias de Killer, Gijs vd B. alias de Schoffelaer en ondergetekende Ronald B. alias de Stille Krach …. Niemand had gedacht dat deze 3 ook nog zo’n duit in het zakje konden gooien! De aftrap ging goed, en iedereen stond goed op z’n plek. Al snel liet Gijs zich gelden als muur, waardoor er een man of 3 tegen de grond gingen, waarvan Arne er 1 was. Kappotte ribjes, maar niet stoppen, no way! Arne ging door en toonde zijn mannelijkheid in dit brute gevecht tegen de tegenstanders en de natuur. (het werd donker).
Uiteindelijk in de rust even een korte versnappering gedronken (hoofdsponsor moet je in ere houden, en wij worden gesponsord door Heineken, waarschijnlijk).
Afgerond een hele leuke avond, waar we ons echt even konden los laten gaan. Kom maar op, Lemsterland!! Wij zijn er klaar voor!!

2e zomeravond, Stappen in ….. Lemmer!
Lemsterweek, wat doe je dan? Ja! in de regen buiten op straat waterig bier drinken en lekker ouweneelen met de oud-tafelaars, welke voor de verandering benaderd waren om ook aanwezig te zijn. Dat lieten ze zich geen 2 keer zeggen, en Joost L, Richard F en Herbert K. waren dan ook byzonder actief de hele avond. Nadat we lang genoeg buiten hadden gestaan om een lichte longontsteking te kunnen oplopen, en het intussen al helemaal donker was geworden, zijn we  naar binnen gegaan bij de Faam. Hier was het ernstig rustig, en na een paar biertjes hebben we besloten om ons geluk eens te gaan beproeven bij Dockside. Voor die gene welke Dockside niet kennen, geeft niets. …. Het is een DISCO. Jaaa, ze bestaan nog! Disco, in het hart van Lemmer aan de haven, vol met donkere hoekjes, gevuld met jonge meiden en jongens welke de meest exotische kleuren drank naar binnen gooien in een tempo waar ik bang van begin te worden…. Er is maar 1 ding te zeggen over dit fenomeen …… We worden ouder …
Evengoed de avond weer afgesloten en de helft van de tafelaars zijn toen naar huis gegaan. De harde kern (lees: oud-tafelaars) en een verdwaalde zittende tafelaar hebben het toen uitgezeten en waren nog in staat om het licht aan te doen aan het eind van de avond. Na nog even een verschrikkelijke shoarma maaltijd naar binnen te hebben gewerkt, zoals het hoort, zijn ze naar de auto’s gelopen om vanaf daar een taxi te bellen … Verstandig!
Alweer een geslaagde zomeravond!! Hulde.

3e en laatste zomeravond, Duiven schieten bij Dorhout Mees (Biddinghuizen)
Jawel! Kleiduif schieten! Geweldige ervaring, waar iedereen volgens mij met plezier aan terug denkt. Na aankomst bij DHM worden we ontvangen door een hele vriendelijke krullenbol die al zijn hele leven kleiduiven heeft geschoten en dit kennelijk op het gehoor kan, achteruit, met een kromme loop en met rubber kogels. Phew, Lucky Luke. Toch hadden wij een troef meegenomen om deze Terminator te overtreffen en al gauw klonk het alleen nog maar ……KLAAR ….. TREK! en ….. klik ……. pfieieiw …… BAM!! ….. kleiduif dood door jager Jan Eggo. Het schijnt dat Jan Eggo nog steeds met een dubbelloops jachtgeweer onder zijn kussen slaapt, om het maar niet te verleren. Hoe dan ook, het heeft geholpen. Iedereen heeft een mooie serie van 25 schoten achter de rug, op 4 onderdelen. Erg leuk om te doen, en ik zeg zelf, zoals ik ook de vorige keer zei, 8 jaar geleden, ….. Dit moeten we vaker doen!
Afsluiting op het terras bij ons stamkroegje in het centrum van Emmeloord, ‘t Voorhuys. Beregezellig alweer!

Conclusie, 3 geweldige gezellige zomeravonden gehad en we zijn klaar voor de ‘reguliere’ tafelavonden!! Ik kijk er naar uit.