De polderpionier

Wat is de Polderpionier?

De Polderpionier is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt door  Tafelronde 49 (Ronde Tafel) aan een persoon met een grote verdienste voor de Noordoostpolder. 

De Polderpionier-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de polder op een vernieuwende wijze. Hierbij maakt het niet uit of dat op vrijwillige basis of zakelijk vlak is.

Bekijk hieronder een overzicht van winnaars uit het verleden.

Winnaar 2021

De prestigieuze prijs “de Polderpionier” is afgelopen donderdag 3 februari door Tafelronde 49 Noordoostpolder uitgereikt aan Aukje van der Molen.

De Polderpionier-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de polder op een vernieuwende wijze. Hierbij maakt het niet uit of dat op vrijwillige basis of zakelijk vlak is. Zo maakt deze dochter van een stratenmaker zich onder andere hard voor het laten leven van de cultuurhistorie in de Noordoostpolder en de promotie van dit mooie gebied. Haar initiatieven hebben duidelijk impact gehad op de polder. Een voorwaarde voor deze “oeuvre award”.

Van der Molen (71 jaar) is onder andere actief met rondleidingen op Schokland, stadswandelingen in Emmeloord, diverse bestuursfuncties en promotie van de tulpen. Ze kan zeer gepassioneerd vertellen over Noordoostpolder. Tevens heeft ze meegeholpen met het opzetten van een materialenbank voor analfabeten en allochtone volwassenen.

Uitreiking Polderpionier 2020