De prestigieuze prijs “de Polderpionier” is afgelopen donderdag 3 februari door Tafelronde 49 Noordoostpolder uitgereikt aan Aukje van der Molen. 

De Polderpionier-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de polder op een vernieuwende wijze. Hierbij maakt het niet uit of dat op vrijwillige basis of zakelijk vlak is. Zo maakt deze dochter van een stratenmaker zich onder andere hard voor het laten leven van de cultuurhistorie in de Noordoostpolder en de promotie van dit mooie gebied. Haar initiatieven hebben duidelijk impact gehad op de polder. Een voorwaarde voor deze “oeuvre award”.

Van der Molen (71 jaar) is onder andere actief met rondleidingen op Schokland, stadswandelingen in Emmeloord, diverse bestuursfuncties en promotie van de tulpen. Ze kan zeer gepassioneerd vertellen over Noordoostpolder. Tevens heeft ze meegeholpen met het opzetten van een materialenbank voor analfabeten en allochtone volwassenen.

De Polderpioneer wordt jaarlijks uitgereikt door Tafelronde 49 Noordoostpolder. De Ronde Tafel staat voor vriendschap en zelfontwikkeling. Tevens ondersteunen ze verschillende lokale, nationale en internationale initiatieven waaronder die van de Polderpionier. Jaarlijks reiken ze deze prestigieuze prijs uit aan een inwoner van Noordoostpolder die zich uitzonderlijk en vernieuwend heeft ingezet voor de Polder en haar inwoners.

Normaliter wordt de Polderpionier prijs uitgereikt tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsfestival, welke altijd op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar in ’t Voorhuys te Emmeloord plaats vindt. Door de geldende maatregelen is de prijs dit jaar in besloten kring uitgereikt.

.

Aukje van der Molen ontvangt de Polderpioniers trofee