Polderpionier 2022

Polderpionier 2022:
Simon van Groningen

De prestigieuze prijs “de Polderpionier” is zaterdag 7 januari door Tafelronde 49 Noordoostpolder uitgereikt aan Simon van Groningen.

 

De Polderpionier-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor de polder op een vernieuwende wijze. Hierbij maakt het niet uit of dat op vrijwillige basis of zakelijk vlak is.

 Simon van Groningen heeft zich als ‘Tekenmeester’ binnen de Noordoostpolder laten gelden. Zijn ontwerpen zijn vandaag de dag nog op de vele boerenerven en particuliere woningen terug te vinden.  Daarnaast heeft dhr. van Groningen veel werk gerealiseerd voor de scholengemeenschap binnen de Noordoostpolder. 

 Naast deze zakelijke activiteiten is dhr. van Groningen tevens actief als maatschappelijk werker voor mensen welke in een mindere tijden zitten. Ook kan de kerkgemeenschap en een gehandicaptenorganisaties altijd op zijn steun en inzet rekenen.

 De Polderpioneer wordt jaarlijks uitgereikt door Tafelronde 49 Noordoostpolder.

De Ronde Tafel staat voor vriendschap en zelfontwikkeling. Ze ondersteunen jaarlijks verschillende met name lokale initiatieven maar ook nationale- en internationale initiatieven worden opgepakt. Voorbeelden van de lokale initiatieven zijn o.a. de Tafelaardappel. Ook reiken ze Jaarlijks deze prestigieuze prijs uit aan een inwoner van Noordoostpolder die zich uitzonderlijk en vernieuwend heeft ingezet voor de Polder en haar inwoners.

Extra feestelijk moment was dat de Polderpionier zijn prijs weer traditioneel kon ontvangen op het jaarlijkse Nieuwjaarsfestival, welke altijd op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar in ’t Voorhuys te Emmeloord plaats vindt.