Ronde Tafel 49 bakt 600 pannenkoeken voor de Paddenstoel

Kinderbehandelcentrum de Paddestoel in Emmeloord, dat vanaf 24 juni 2016 kinderbehandelcentrum Noordoostpolder heet, bestaat 45 jaar. Het centrum begeleidt jaarlijks gemiddeld 40 kinderen (van 0-18 jaar) met een ontwikkelingsachterstand/verstandelijke beperking in combinatie met bijvoorbeeld autisme, eetproblematiek en lichamelijke en medische problemen. Een team van begeleiders, logopedist, fysio- en ergotherapeut, gedragsdeskundige, muziekbegeleider en spelfunctionaris leert de kinderen motorische vaardigheden, stimuleert de zelfredzaamheid en helpt ze om te leren communiceren.
De Paddestoel geeft kinderen met een ontwikkelingsachterstand al 45 jaar lang de regie over hun leven terug. ‘Dat doen wij samen met ouders, zodat zij ook thuis de geleerde vaardigheden kunnen toepassen’, zegt co√∂rdinator Annette Woord.

Feestdag

Het kinderbehandelcentrum vierde op 24 juni dit jubileum met een feestdag. Bestuurder Afien Spreen onthult de nieuwe naam, er is een voorstelling, een huifkartocht en de mannen van de Ronde Tafel bakken pannenkoeken. 600 stuks wel te verstaan!
Voorgaande jaren ging de Ronde Tafel samen met kinderen en begeleiders van de Paddenstoel naar de schaatsbaan in Heerenveen. Daarnaast bakte de Tafelaars voor de kinderen van de Paddenstoel pannenkoeken. Helaas was het schaatsen dit jaar geen mogelijkheid vanwege de verbouwing van de Thialf. Omdat er dit jaar een jubileum te vieren was waar ook andere afdelingen van Triade naar toe kwamen heeft de Ronde Tafel besloten om voor al deze afdelingen pannenkoeken te bakken. Een flinke uitdaging wat ontzettend leuk was en wat door iedereen gewaardeerd werd. Een nieuw polder record pannenkoeken bakken is sosieso verbroken.