Tafelronde 49 Noordoostpolder draagt bij aan koelwagen Voedselbank

Tafelronde 49 Noordoostpolder heeft 2660 euro geschonken aan de Voedselbank Noordoostpolder-Urk. Mede met dat bedrag heeft de Voedselbank een koelwagen kunnen aanschaffen en daarmee ging een lang gedroomde wens in vervulling. De missie van deze liefdadigheidsinstelling is het gratis verstrekken van verkregen voedsel aan de armste mensen. Dat doen ze uitsluitend met vrijwilligers. Tevens willen ze de verspilling van goed voedsel voorkomen. Dit sprak de heren van Tafelronde 49 Noordoostpolder erg aan en daarvoor hebben zij een actie op touw gezet, of eigenlijk op tafel.

Aan Tafel met de Tafel

De heren van de Tafelronde wisten een kleine honderd man aan tafel te krijgen bij Van der Valk Emmeloord. De gasten betaalden een mooi bedrag voor hun benefietdiner en er was een lucratieve veiling waarmee de Tafelronde uiteindelijk 2660 euro kon doneren aan de Voedselbank. De Voedselbank Noordoostpolder-Urk was erg blij met deze gift en het bedrag was zeer welkom voor de als bijdrage voor de aanschaf van de koelkar.

130 gezinnen

De Voedselbank NOP – Urk zorgt er wekelijks voor dat 130 gezinnen van eten en drinken worden voorzien. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. De voedselbank werkt nauw samen met bedrijven en particulieren.