Tafelronde 49 Noordoostpolder verrast stichting Terminale Thuishulp met gulle gift

Afgelopen week heeft Tafelronde 49 Noordoostpolder een cheque overhandigd met een bedrag van € 4400,- aan stichting Terminale Thuishulp Noordoostpolder – Urk. Voorzitter Joos Poppe van RT49 had de eer om het voltallige bestuur van stichting TTH te verrassen met dit ongekend mooie bedrag. Voorzitter Mevr. C. Aalbersberg van TTH was sprakeloos, maar bovenal enorm dankbaar met de gulle gift.

De 17-koppig tellende Tafelronde heeft zich afgelopen jaar ingezet om zogenaamde flowerboxen te verkopen voor het goede doel. De verkoopactie was erg succesvol en het assortiment bloembollen vond dan ook gretig aftrek in binnen- en buitenland. René van Meijel, coördinator van dit project, heeft de club op sleeptouw genomen en zijn expertise volop ingezet om het project te laten slagen. “Via onze contacten bij de BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder), ons eigen netwerk en op de lokale markten en braderieën in Emmeloord en op Urk hebben we een paar duizend doosjes verkocht voor het goede doel de Terminale Thuishulp” aldus Michel Becker van de flowerboxencommissie. Hij vult aan dat ook de internationale contacten van het wereldwijde netwerk van de Tafel mede heeft bijgedragen aan dit succes.

Voorzitter Poppe legt samen met Bram Boomsma en Robert Wardenier, beiden van de marketingcommissie, uit dat dit goede doel de groep erg aanspreekt. De Stichting Terminale Thuishulp Noordoostpolder-Urk biedt namelijk ondersteuning aan mensen in hun laatste levensfase en ook aan hun mantelzorgers, zodat terminale patiënten kunnen sterven in een voor hen vertrouwde omgeving. Wardenier vindt het bewonderenswaardig dat er ruim 50 vrijwilligers zijn die belangeloos zorg en aandacht bieden bij stervenden in de eigen thuissituatie of in het Bijna Thuis Huis. Boomsma noemt het krachtig dat de Stichting TTH met alle vrijwilligers, zowel het bestuur als alle anderen, zich belangeloos inzet. Deze gift is dan ook aan het juiste adres.

Het verschaffen van inzicht in de wijze waarop anderen zich ontplooien is één van de uitgangspunten van Tafelronde 49. Daarin past dus ook het goede doel dat de Ronde Tafel deze keer heeft uitgekozen. Ook het versterken van het besef dat ieder op zijn eigen wijze de gemeenschap behoort te dienen draagt bij aan een beter samenleving. “Grote woorden, maar het zijn wel doelstellingen die we nastreven. We zijn geen goede doelen club, echter met dergelijke initiatieven trachten we wel uitvoering te geven aan onze missie en daarin zijn we goed geslaagd als ik zie hoe de cheque is ontvangen”, aldus Poppe.

Op de foto staan van links naar rechts
Joost Eijkelenboom, bestuurslid TTH
Nel Leber, coördinator TTH
Joke Keijzer, coördinator TTH
Joos Poppe, voorzitter RT49
Conny Aalbersberg, voorzitter TTH
Bram Boomsma, chief marketing officer RT49
Jannie van Es, coördinator TTH
Jan Tip, penningmeester TTH