Unieke avond voor Unieke Sporters

Tafelaardappelactie levert 4900,- op voor sporters met een beperking

Op donderdagavond 15 februari vond een hartverwarmende avond plaats, georganiseerd door Tafelronde 49 Noordoostpolder. 

Een avond voor Unieke Sporters. Voor sporten en bewegen met een beperking. Op deze avond kwamen ruim 50 sporters en vrijwilligers samen in de Bosbadhal om een mooi geldbedrag in ontvangst te nemen.

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de uitreiking van de 10 cheques aan deze groep van unieke sporters. Waarbij ook de vrijwilligers werd erkend voor hun toewijding met het ondersteunen van activiteiten voor personen met een beperking aldus Hans Langedijk, voorzitter van de Tafelronde49. In totaal werd 4900,- uitgereikt. Deze cheques vertegenwoordigen niet alleen financiële steun, maar ook erkenning voor de onschatbare waarde van hun werk en de impact die ze hebben op de gemeenschap.

De cheques werden uitgereikt door Tafelronde 49 Noordoostpolder. In totaal werd er met de verkoop van Tafelaardappels 4900,- opgehaald ten behoeve van Sporters met een beperking. De tafelaardappelactie wordt jaarlijks georganiseerd waarbij aardappels in de Noordoostpolder en Urk worden verkocht voor een goed doel. 

Thijs Haaksma van Flevo Boys geeft aan dat hij bij Flevo Boys 30 personen met een beperking begeleid in de G-voetbalteams. Bij Flevo Boys willen we ballen en hesjes kopen van dit bedrag voor het G-team. De vorige ballen zijn lek. Dus we hebben hoognodig nieuwe nodig. De cheque van 490,- euro wordt goed besteed. 

Rien Nieuwesteeg van Oss-Rin-Sports geeft aan dat hij 10 kinderen met een beperking lesgeeft in karate. Hij gaat zelfs naar internationale wedstrijden met zijn leden. Rien doet dit vanuit Tollebeek. Rien geeft aan dat iedereen bij hem aan karate kan doen. Ook voor personen in een rolstoel is het heel leuk om te doen en in beweging te zijn. Normaal gesproken heb je linker en rechter pads om tegen aan te slaan of schoppen. Ik heb gekleurde pads zodat het makkelijker te begrijpen is waar tegenaan te slaan en of schoppen. 

Marjolein Hiddinga van Sachiko geeft Yoga. Ook geeft ze kinderyoga voor kinderen met een rugzakje. Ze wil het budget gebruiken om zich meer te verdiepen in therapeutische yoga.

Monique Verhagen namens de Balans Ruiters geeft aan: “Met dit bedrag willen wij veiligheidsbeugels kopen. Wij geven op verschillende dagdelen paardrijles aan kinderen en volwassenen met een beperking. We willen iedere keer een leuke les organiseren, maar dit moet bovenal veilig zijn. Veiligheidsbeugels waar de voeten in worden geplaatst en waar je snel uit kan schieten bij een val zijn dan heel gewenst.” 

De cheques zijn in ontvangst genomen door KV Emmeloord, Flevo Boys, Oss-Rin-Sports, ZIGNEA, Vovem ’90, Sachiko Yoga, Super cool, Fit Arragement, Flevo Braas en Balans Ruiters. Arjan Schwering, voorzitter van de servicecommissie van Tafelronde49 kijkt terug op een mooi project en een mooie avond. Heel erg mooi om dit te kunnen betekenen voor de 10 verenigingen en initiatieven aldus Schwering. 

De avond werd afgesloten met een mooi optreden van de Flevo Brass. Zo bleef het nog lang gezellig en konden verschillende unieke sporters ook nog even proeven aan de instrumenten van Flevo Brass. 

Uniek Sporten voor sporters met een beperking

Sport en beweging zijn van onschatbare waarde voor iedereen, ongeacht hun beperking. Helaas is de financiering van sporthulpmiddelen een obstakel voor mensen met een beperking. Met de opbrengst van de verkoop van de Tafelaardappels willen we dit probleem aanpakken. De opbrengst wordt gedoneerd aan Uniek Sporten en zal worden gebruikt om sport- en beweegactiviteiten te organiseren voor mensen die speciale ondersteuning nodig hebben. Op deze manier kunnen we de toegang tot sport voor iedereen mogelijk maken en bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Over de Tafelaardappelactie

Ieder jaar verkoopt Tafelronde 49 Noordoostpolder tafelaardappels voor een goed in de Noordoostpolder. In het najaar bundelen ze de krachten om zoveel mogelijk aardappels te verkopen, allemaal ten behoeve van een lokaal goed doel. In 2023 gaat de opbrengst naar de lokale tak van de landelijke organisatie Uniek Sporten. Met een eindstand van ruim 800 zakken aardappels en daarmee een netto opbrengst van circa €4900,- kijken wij vol voldoening terug op deze editie. 80% gaat naar het gekozen goede doel en 20% reserveert Tafelronde49 om door het jaar heen meerdere andere goede doelen te ondersteunen. 

Over de Tafelronde 

De Tafelronde49 Noordoostpolder is een vereniging voor mannen tussen de 25 en 40 jaar uit de Noordoostpolder. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel. 

Wil jij een goed doel aanmelden voor komend jaar? Neem dan contact op met Tafelronde49 via rt49.nl. 

Foto: Sjors Evers ID – Photographer